Clubinformatie

Golfbaan: Dronten


Openbare Golfclub Dronten: Parel van Nederland

In 2014 vierde Openbare Golfclub Dronten haar eerste lustrum. In maart 2015 werd deze verrassende 9-holes baan in Flevoland door de lezers van Leadingcourses.com uitgeroepen tot ‘Beste verborgen parel van Nederland’. Een fantastische erkenning natuurlijk, maar tegelijkertijd impliceert de titel dat maar weinig mensen deze mooie baan kennen. Doodzonde!

De golfbaan van Openbare Golfclub Dronten (OGD) lijkt bij het aanmelden in de golfshop weliswaar verstopt te zijn, maar dat heeft een goede reden: de negen holes zijn iets verderop in een fraai, bosrijk stukje van de polder aangelegd. Vanaf de N305 en de N309 ziet u wel enkele holes liggen, maar deze zijn van de aangrenzende Golf Residentie Dronten waar OGD het clubhuis en de golfshop mee deelt. Openbare Golfclub Dronten is terecht trots op haar glooiende fairways, de grote waterpartij en de heerlijke greens die de genietende golfers eenvoudig overtuigen om de uitdagende lus twee keer te spelen. De B-statusbaan heeft zeven par-4 holes en twee par 3’s. De uitbreiding naar een eerste par 5 zit echter al in de pen van de gastvrije en innovatieve eigenaars Mike Woltering en Rianet van der Ven, die beiden voor de complete lay-out van de baan tekenden.

Naast de goede oefenfaciliteiten verdient de eigen golfshop GolfXchange ook zeker een extra bezoekje. Bij GolfXchange ontvangen golfers al jarenlang flinke kortingen bij het inruilen van hun oude golfset voor een nieuwe. Zo kunnen ervaren golfers relatief goedkoop doorgroeien met de nieuwste ontwikkelingen en beginnende golfers hebben een ruime keuze uit goede tweedehands golfsets. Mooi concept toch?