Clubinformatie

Golfbaan: Emmeloord


Golfclub Emmeloord heeft zijn 9 holes PAR-74 baan op 25 september 2009 geopend. Zes holes liggen op een terp en drie liggen ernaast. Vijf jaar eerder werd een 9 holes par 3 baan aangelegd en deze biedt voor beginners de mogelijkheid om het golfspel te leren in samenwerking met Golfschool Emmeloord. Deze PAR-3 baan heeft ook een officiele rating, zodat er qualifying kaarten kunnen worden gelopen. Er ligt een driving range van ruim 250 meter met een flink aantal overdekte afslagplaatsen.

Gerard Jol, golf- en landschapsarchitect, heeft een baan ontworpen die uniek is in Nederland. Op 17 meter hoogte is er niet alleen een bijzonder uitzicht over het polderlandschap maar kan ook van een bijzondere baan worden genoten. Deze heeft enerzijds kenmerken van een links baan, waarbij de factor wind een grote rol speelt, maar heeft ook fraaie zandverstuivingen op een aantal holes.

Golfclub Emmeloord staat op plaats 12 van de 9-holes banen en op plaats 80 van alle 285 banen in Nederland volgens Leadingcourses. Het waarderingscijfer is 7,6. (Juli 2016).