Clubinformatie

Golfbaan: Kennemer Golf & Country


De Kennemer Golf & Country Club is de oudste ‘links’ golfbaan in Nederland.
De baan ligt pal achter de zee in een glooiend duinlandschap en bestaat uit 3 series van 9 holes, te weten: de A-holes (de Van Hengel course), de B-holes (de Pennink course) en de C-holes (de Colt-course). Deze zijn respectievelijk genoemd naar oud-bestuurs- en erelid de heer S.J.H. van Hengel en naar de golfarchitecten Frank Pennink en Harry Colt. De baan is lastig en vereist accuratesse.

Er staan afstandspalen op bijna alle Par-4 en Par-5 holes. Deze palen staan rechts van de fairway op exact 100 meter(blauw) en 150 meter(geel) van het midden van de green. Op de tees liggen tegels. De lengte van de hole is gemeten vanaf deze tegels naar het midden van de green. Zie ook Course Guide.

Op zondag tot 13.30 uur, ’s winters tot 13.00 uur, hebben drie- en vierballen met een handicap startvoorrang op de 1e tee van de wedstrijdbaan; tevens hebben zij standing in de baan, dat wil zeggen dat drie- en vierballen niet hoeven door te laten als zij geen distance verliezen. Tweeballen (singles) met een handicap mogen echter wel starten gedurende die tijd, maar hebben geen voorrang.
Op de niet-wedstrijdbaan bestaat geen voorrangsregel voor drie- en vierballen. Voor gebruikers van handicarts geldt geen bijzondere voorrangsregel.
Het spelen van vijf- of meerballen is een spelvorm die volgens de Golfregels niet bestaat. Deze spelvorm is op de Kennemer Golf & Country Club onwenselijk.