Clubinformatie

Golfbaan: De Lingewaelsche


Golfclub De Lingewaelsche is een buitengewoon gezellige no-nonsense golfclub met ambities. De club is opgericht in 1997 en startte op een negen holesbaan in Spijk, nabij Gorinchem. In 2007 moest de club plaats maken voor de aanleg van The Dutch en is toen tijdelijk 15 kilometer zuidelijker neergestreken op Golfpark Almkreek. Maar bij de leden bleef de wens om weer een eigen baan te krijgen in de jaren daarna overeind.

NIEUWE HOME COURSE : DE KROONPRINS IN VIANEN
Na de gastvrije maar noodgedwongen tussenstop in Almkerk heeft de club met ingang van 1 juni 2016 weer een homecourse: Golfbaan De Kroonprins in Vianen. Op dit moment zijn de eerste negen holes gereed en maken we gebruik van een tijdelijk gezellig clubhuis. Het ontwerp van de baan is van de hand van Michiel van der Vaart van Jol Golfbaan design, dezelfde architect die eerder o.a. de onvolprezen golfbaan in Wilnis ontwierp. Hierbij is zodanig in cultuurtechniek geïnvesteerd dat de baan uitstekend tegen herfst en winterse condities bestand is. Door het “state of art” drainage systeem dat zijn nut op Golfpark Wilnis (de andere baan van de exploitant) heeft bewezen zal de baan nagenoeg het hele jaar bespeelbaar zijn. Aan de tweede negen holes en de negen holes par 3 baan wordt momenteel hard gewerkt. Bij de oplevering hiervan zal ook het definitieve clubhuis worden geopend.

KENMERKEN GOLFCLUB DE LINGEWAELSCHE
Vriendelijke, gezellige, no-nonsense vereniging met open karakter
Regelcursussen voor nieuwe leden en beginnende golfers
Gedegen jeugdopleiding
Clubactiviteiten voor wedstrijdspelers, jeugd- en recreatiespelers

LID WORDEN VAN DE LINGEWAELSCHE EN GOLFEN OP DE KROONPRINS
Lid worden van Golfclub De Lingewaelsche kan alleen in combinatie met het verkrijgen van een speelrecht op Golfbaan De Kroonprins in Vianen. U kunt dan aan al onze clubactiviteiten meedoen (dames/heren ochtenden/avonden, maandbekerwedstrijden, Winter MatchPlay, NGF competitie ect). Daarnaast kunt u uiteraard zelf telefonisch en via internet starttijden boeken.