Clubinformatie

Golfbaan: Eindhovensche


De Eindhovensche Golf, één van de ‘Oude Negen’ roemrijkste banen in Nederland, groeit uit tot een alom geprezen mooie golfbaan met een prachtig clubhuis met uitzicht op maar liefst 5 holes en een prachtig ven.
Bovendien heeft de Eindhovensche Golf een zeer actieve vereniging en een clubleven dat bol staat van creatieve initiatieven, clubjes en commissies, die recht doen aan de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid. Vele (inter)nationale wedstrijden en kampioenschappen hebben zich op deze baan afgespeeld en bij zowel de mannen als de vrouwen heeft de EG grote (lands)kampioenen voortgebracht en vele successen mogen vieren.
In 2014 wordt een hightech indoor golffaciliteit, de Eindhovensche Golf Academy, in gebruik genomen. Hier kunnen de leden van de EG, maar ook een selecte groep Nederlandse topspelers, werken aan de verbetering van hun golfspel, waarbij hen alle denkbare technische hulpmiddelen op golfgebied ter beschikking staan. Een unicum in Nederland en Europa!

Tevens komen de gronden waarop onder meer de Eindhovensche Golf is gevestigd aan het einde van 2014 in handen van de bekende Eindhovense ondernemer Wim van der Leegte (VDL). Een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van de Eindhovensche Golf wordt geschreven.

In 2015 vierde de Eindhovensche Golf haar 17de lustrum. 85 jaar oud, maar nog steeds ondernemend en jong van geest. Een club die topsport en gezelligheid met elkaar weet te verbinden en die de historische band met het bedrijfsleven niet uit het oog zal verliezen!