Clubinformatie

Golfbaan: Luxembourg Junglinster


Het golfterrein van Luxemburg ligt op 17 km van de hoofdstad en heeft een baan van 6.219 m lengte, 18 holes (PAR 72 en 73). Oefenbaan (40 plaatsen, waarvan 10 overdekt), target, chipping en putting green. Vele natuurlijke hindernissen, drie meren, twee wetlands en een beekje benadrukken de diversiteit van het landschap. Twee professionele golfers geven lessen. Clubhuis, caddie ruimte, pro-shop, bar, club-restaurant, bridge salon, restaurants.

De baan heeft een totale lengte van 6.219 meter en is een par 72, met een USGA Course Rating van 73.8 en een USGA Slope Rating van 132 (waarden ontwikkeld door de Technische Commissie van de Belgische Golf Federatie namens de Luxembourg Golf Federation, maakt wedstrijden op internationaal niveau mogelijk).

De lengte en kwaliteit terzijde, zal het vanwege zijn topografie en sommige paden bieden, sommige mooie natuurlijke staat voor toeschouwers op toernooien.

De al legendarische greens behoren tot de snelste met snelheden gemeten in de Stimpmeter tussen 2,60 en 2,75 m in normale periodes en meer dan 3 m in officiƫle wedstrijden.

De cursus, gearticuleerd rond de prachtige gerenoveerde boerderij "Belenhaff" van de 18e eeuw gelegen in een site van uitzonderlijke Zuid, opent op 3 landschappen die een ander panoramisch uitzicht bieden met elke hole: