Clubinformatie

Golfbaan: Oporto


De geschiedenis van Porto Golf Club is een van de langste en meest interessante van Golf World. Wordt beschouwd als een van de oudste velden van Continentaal Europa.

Oporto Niblicks werd in 1890 opgericht door een groep Britse spelers die betrokken zijn bij de Port-wijnhandel en die een geïmproviseerde 'Links' met negen holes heeft gemaakt. Het oorspronkelijke veld heette St. Skeff Links ter ere van de eerste president en bestond voornamelijk uit zand, wat inheems gras en groen, met een paar van 43.

De heer Skeffington, een zeer gerespecteerde persoonlijkheid onder de Engelse gemeenschap in Porto en eerste president van de club, gaf naam aan wat momenteel de oudste competitie is die ononderbroken in de geschiedenis van de sport wordt gespeeld.

In 1900 werd een nieuwe «Links» ontworpen met 9 holes die uiteindelijk een beetje meer ten zuiden van het oorspronkelijke veld werden gebouwd. In hetzelfde jaar werd het eerste "Clubhuis" gebouwd en de naam veranderde in Porto Golf Club.

Na 20 jaar werden nog negen holes ontworpen en in 1934 werd de volledige 18-holes baan met schakels en par 73 ingehuldigd.

In de loop der jaren heeft het veld opmerkelijke veranderingen ondergaan, met de grote verbeteringen die in 1955 werden aangebracht met verbeteringen in de fairways en de bouw van 2 nieuwe greens, waarvan één onder het ontwerp en de voorbereiding van de beroemde architect Mackenzie Ross. Hole 1, gedeeld door een weg en de spoorlijn die Porto en Lissabon met elkaar verbindt, werd in 1964 ook aangepast in een verbouwingswerk begeleid door de ook bekende architect Frank Pennink. De bezoeken van deze twee grote architecten zijn te danken aan de interesse die het veld van de Porto heeft gewekt bij de bouw van de Golf van Vidago en de Golf van Vilamoura (Oude Koers).

In 1978 werd een nieuwe lay-out bedacht met een ingrijpende wijziging van de routes, de bouw van een driving range en een nieuw 'clubhuis', waarbij enkele van de oversteekplaatsen konden worden geëlimineerd die de normale ontwikkeling van het spel verstoorden. .

Sindsdien zijn de omstandigheden in het veld verbeterd in de Groenen, Fairways, Roughs, met behoud van de kenmerken van een «Links». Het huidige Par is 71.

In de afgelopen jaren hebben de verschillende directoraten van Oporto Golf Club zich ingespannen om nieuwe spelers aan te trekken, vooral op de jongere niveaus. Deze inspanning resulteerde in de inauguratie in 2004 van een 6-holes Pitch and Putt-baan die voornamelijk is ontworpen voor kinderen en beginners, met een ontwerp van de architect Jorge Santana da Silva.