Clubinformatie

Golfbaan: Lisbon Sports Club


De golfbaan van de Lissabon Sports Club is gelegen in Serra da Carregueira, op ongeveer 20 km van Lissabon, en is een typische 18-holes bergketen - PAR 69. Langs zijn 5.261 meter vindt u een zeer rijke biodiversiteit van bossen en waar een loop van water hem begeleidt gedurende bijna de hele gang.

De lay-out van het veld komt overeen met die van een typisch Schots kamp. Geopend in 1964, wordt het gekenmerkt door de beschikbaarheid van gaten met zeer verschillende ontwerpen, wat zeer gevarieerde spelsituaties impliceert.

Als hoogtepunten verwijzen we naar holes 1, 3 en 18, die opvallen door hun natuurlijke schoonheid, unieke lay-outs en relatieve moeilijkheidsgraad.

Het gat 1 is een PAR 3 van 169 meter, wat het echte visitekaartje van het veld is. Hun tees zijn ongeveer 10 meter hoger dan de green, die op zijn beurt wordt omringd door 4 bunkers. De hele rechterkant van het gat wordt vergezeld door een regueira.

Hole 3 is ook een PAR 3 van 176 meter, door velen beschouwd als een van de mooiste in Portugal. Ook met hoge tees, het heeft een front watering systeem in het midden van de fairway, en dat volgt de rechterkant van de green. De vegetatie in dit gat is verbluffend, waardoor een unieke "lay-out" wordt voltooid.

Hole 18 is de grootste uitdaging voor spelers, niet alleen vanwege de lengte, maar ook omdat het een stream heeft die het langs de golfbaan slingert naar de green, die wordt beschermd door 2 bunkers.

Vanwege de overvloed aan water, heeft de LSC golfbaan het grootste deel van het jaar fairways en greens van hoge kwaliteit, waardoor ze op het niveau van de beste golfbanen in de regio Lissabon liggen.

Rondom het landschap ligt de Serra da Carregueira, met een grote verscheidenheid aan vegetatie, waarvan de groenachtige tinten een prachtig en constant landschap vormen.

Het is gebruikelijk om dieren zoals patrijzen en konijnen te zien, evenals een grote verscheidenheid aan vogels, die door hun zang of aanwezigheid de tijd hier aangenamer en ontspannend maken.

De afwezigheid van huizen rond het platteland, en het feit dat het niet is geïntegreerd in een vastgoedontwikkeling, maken het een rustige en rustgevende plek, een unieke situatie in de regio waar het is geïntegreerd.