Clubinformatie

Golfbaan: Golf do Estoril


De Estoril-golfbaan bestaat sinds 1929 in de eerste versie met 9 holes en werd in opdracht van Fausto Figueiredo, houder van de game-award in het Casino do Estoril. De eerste architect was Jean Gassiat en de 18-holes baan die daarop volgde werd in 1945 ontworpen door Mackenzie Ross, een van de beste architecten van golfbanen in de wereld.

Vervolgens werd het veld aangepast om de aanleg van een deel van de snelweg Lissabon / Estoril mogelijk te maken, een ontwerp dat toebehoorde aan de Franse architect Jean Jean. In deze transformatie verdween hole nummer 9, er was een verandering in de loop van hole nummer 13 - het beroemde PatiƱo gat - dat nu een dogleg naar rechts heeft, de tweede shot wordt gespeeld vanaf de plaats waar de oude green zich bevond, dit is nu op een hogere positie. Met het verdwijnen van hole nummer 9 was het nodig om nog een hole te bouwen, dat is nu de 13, een par 3 van 151 meter.

Eindelijk had hole nummer 16 zijn groene herontwerp, nog steeds een par 3 van 179 meter, kleiner dan de oude, door veel spelers beschouwd als een van de beste holes van Portugese golfbanen.

Het is een par 69 (34 35), een totaal van 5189 meter.