Clubinformatie

Golfbaan: Miramar Club


In 1931 namen Frank Gordon, Galicians Cláudio en Mário Martins het initiatief om een ​​Portugese golfclub te stichten, die tot dan toe vrijwel uitsluitend werd beoefend door de vele Britse kolonie die in Porto was geïnstalleerd.

Praia de Miramar, gelegen op slechts tien kilometer van de rivier de Douro, zou voldoen aan de vereisten om u te verwelkomen. De gekozen land gespannen op het zandstrand van het duin dat de Noord wordt geconfronteerd met de kapel van Senhor da Pedra, tot het begin van de Acute South Beach. Het oosten, met de spoorlijn en de weg kruis ze, het land werden te beginnen in de dennenbossen van Mira en belandde op het zand, aan de zee.

Samen met andere liefhebbers en profiteren van de vriendelijkheid van de ambtenaren van de provincie, was het mogelijk te zijn, in 1932, de Club de Golf de Miramar, verbindt men het beeld van de eerste banen in Europa, die begon te worden beoefend de sport.

Vanaf die datum tot nu toe, met strakke financieel beheer en de inzet van opeenvolgende richtingen en bijbehorende geleidelijk gegaan-gebouw dat nu de club, met zijn negen concurrerende holes en zijn prachtige Club House, onmisbaar voor de samenleving van zijn medewerkers en hun families.

In de bijna 85 jaar geschiedenis, het mogelijk was om te evolueren van een gehuurde veld om een bepaald gebied van de vroege fairways en bunkers voor een concurrerend, modern en zeer uitdagend design, heeft ontving hele geschiedenis door zijn honderden bewijs, met inbegrip de Opens van de jaren 1967 en 1968, die rekenden op de deelname van de beste nationale spelers, maar ook op illustere internationale spelers.

Frank Gordon gered van de beroemde Schotse architect Mackenzie Ross om de eerste baan te ontwerpen en een die zou uitgroeien tot een van de beste banen van negen holes van het Iberisch schiereiland, om zijn unieke ligging en de uitdagende lay-out te bouwen. Vervolgens werd de baan opnieuw ontworpen door de beroemde architect Howard Swan en tot op heden is het onderwerp van voortdurende verbeteringen en aanpassingen geweest, altijd blijven modern en actueel zijn.

De Miramar Golf Club vierde in 2007 75 jaar geschiedenis met 478 leden, waarvan het indrukwekkende aantal van 135 leden onder de dertig jaar opviel. Sinds die datum is de school van de club op een zeer expressieve manier geëvolueerd en dit aantal is dramatisch toegenomen, nu met meer dan 100 reguliere studenten. Deze trend draagt ​​niet alleen bij aan de stabiliteit en duurzaamheid van sport, maar verzekert ook in grote mate de levensduur van de club.