Clubinformatie

Golfbaan: La Pinetina


Het memorandum van de "Golfclub CLUB La Pinetina di Carbonate" werd opgesteld op 25 november 1971.


De grondwetgevende leden waren: Emilio Bonifaccio, Carlo Francesco Giacomini, Franco Liguori, Bruno Robotti, Giuliano Saibene, Massimo Signorini, Giancarlo Bogani, Lodovico Castiglioni, Luigi De Luca, Mario Galli, Alvise Gentile, Nando Hintermann, Jan Lindbladh, Renato Marini, Luciano Mezzedimi, Attilio Nosari, Eberard Scheller, Giuliano Stracciari, Marcello Gentile, Mirella Runci Robotti. De eerste president was Nando Hintermann.


De geboorte van Golf Club La Pinetina is het belangrijkste doel van een avontuur begon ongeveer tien jaar geleden, toen, geroepen door president Angelo Moratti, Inter Helenio Herrera komt. De nieuwe coach eist dat zijn spelers een site te vinden, niet ver van Milaan, waar u rustig kunt werken, in het groen, in een gezond klimaat, weg van de mist. Moratti houdt van het idee en, kortom, is te vinden, dicht bij Appiano Gentile, een bosrijke omgeving en onverzorgd, geen mist, en als de eigenaren koopt van boeren. Het bedrijf is opgericht Pinetina sas die tot doel heeft een behuizing ontwikkeling te creëren, gericht op de bouw en verkoop van villa's en landhuizen.


De aanleg van een golfbaan met 18 holes is het centrum van attractie van de nieuwe nederzetting en het project is in handen van architect Engelsman John Dering Harris een van de beste ontwerpers in de business, wereldwijd bekend en gerespecteerd. John Harris is ook een geweldige speler gedurende zijn hele carrière was betrokken bij de bouw en renovatie van meer dan vierhonderd vestigingen op vijf continenten. De realisatie van het veld is van het bedrijf Peverelli, terwijl het project van het Clubhuis van de architect Gerli is.

Vervolgens wordt het clubhuis vervangen door de president en architect Aldo Cosmacini. De eerste training werpt, in afwachting van het clubhuis en de eerste negen gaten gemaakt in het Inter voetbalveld, staat nog steeds aan de ingang van het onderdeel, en komt in Bergamo Pinetina de legendarische Angelo Kruis, voorafgegaan door roem van een geweldige kampioen en een uitstekende professional. 


De sportieve activiteit wordt uitgevoerd op negen holes met duidelijke organisatorische problemen, daarom was het noodzakelijk om de andere negen holes te realiseren. Het project werd toevertrouwd aan Gianni Albertini, president van de FIG, die in 1974 het project voorbereidde en twee jaar later werden de 18 holes gemaakt.