Clubinformatie

Golfbaan: Il Picciolo


Il Picciolo Golf Club is de eerste golfbaan met 18 holes in Sicilië, ligt in een natuurlijk amfitheater aan de noordelijke kant van de berg, in de Etna Park, tussen de steden van Randazzo, Linguaglossa en Castiglione di Sicilia.
De gaten, ontworpen in de donkere lava uitbarsting rest van 1916 is een project van architect Luigi Rota Caremoli, enige Italiaanse toegelaten te worden tot de Britse Golf Course Architects, die wist hoe het grootste deel van de 44 hectare grond te maken heuvelachtige en technische obstakels zijn zo goed geplaatst in de context dat het doet denken aan een volledig natuurlijke lay-out.
Eén van de voordelen van de Picciolo is dat je het hele jaar door kunnen spelen: in de winter de grond bevriest niet, en in de zomer de 650 meter in hoogte en de nabijheid van de zee, dat is ongeveer 30 km, verzachten het klimaat dan elders verbranden l ' eiland.
Het is de verdienste van de initiatiefnemers was geslaagd te zijn in een paar jaar aan een oude fonds, beplant met hazelaar en wijngaarden te transformeren, in een veld van spannende cursus die de natuurlijke golvend terrein volgt.
De eerste gaatjes passeren de oude hazelnoot, gaan dan verder tussen groepen van bezems, forsythia en plukjes madeliefjes tot je bij het gebied komt waar de vulkanische grond de protagonist wordt.
De laatste holes eindigen recht voor het clubhuis. Vanaf het terras van het grote roze huis, de traditionele kleur van herenhuizen gelegen aan de voet van de vulkaan, met een prachtig uitzicht op de donkere toppen van lava en het Nebrodi green.
De wijngaarden die dit gebied beroemd maken, worden omringd door de productie van een wijn die de naam Etna DOC draagt

Tijdens de renovatie van het clubhuis, is besloten om alleen lokale materialen te gebruiken: kastanje voor de balken en deuren, lavasteen werkte in platen voor trappen plannen en portals, gekookt voor de muren en vloeren, Erice keramische decoraties , met de hand gesmeed smeedijzer voor leuningen en lampen. Groene en Schotse banken verdelen de ruimtes die worden gebruikt voor een gesprek.
Het restaurant is ontstaan ​​uit de oude molensteen, de plaats waar de druiven werden geperst en gefermenteerd, en waarvan nog steeds, als decoratief element, een element, een enorme wijnpers overblijft.
Voor een snel ontbijt zijn er de buffetgerechten en voor een langere stop biedt het menu een traditionele keuken met zelfgemaakte Boscaiola (het gebied van Randazzo is beroemd om paddenstoelen), zwaardvis alla palermitana en gegrilde zeebaars.
De bovenste verdiepingen zijn ontworpen voor de dertien kamers, eenvoudig maar in harmonie met de omgeving en verrijkt met goed onderhouden details, te beginnen met de watergroene deuren om de hoofdeinden van de bedden van massief hout te bereiken. Alle kamers hebben een balkon of een panoramisch terras waar u de hellingen van de Etna en de golfbaan kunt bewonderen.
Terwijl die op de derde verdieping, verkregen van de zolder, een dakraam hebben. Op de lagere verdiepingen zijn de technische en serviceruimtes gecreëerd, van het depot tot de kleedkamers, die dezelfde decoratieve elementen bevatten als de andere ruimtes van het clubhuis.