Golf Hôtel Montpellier Juvignac, onverwacht uitdagend….
Golf Hôtel Montpellier Juvignac ligt op ongeveer 30 minuten rijden van het vliegveld van Montpellier in het centrum van het bekende wijngebied Languedoc-Roussillon. De uitgebreide oefenfaciliteiten, de technische en uitdagende 18 holes championship course en het van alle gemakken voorziene hotel vormen samen een aantrekkelijk geheel voor golfers van elk niveau.
Vanaf het balkon van de hotelkamer ziet de baan er niet echt uitdagend uit, maar dat is slechts schijn omdat je hoofdzakelijk de oefenfaciliteiten ziet. Alleen holes 1, 9, 10 en 18 zijn zichtbaar vanuit het hotel en het terras van het clubhuis, de overige 14 holes zijn aan het oog onttrokken. Met een lengte van 5.429 meter vanaf de gele tees en 4.593 meter vanaf de rode tees, is de baan voor een par 72 ronduit kort en wordt de indruk gewekt dat het dus wel een eenvoudige baan zal zijn. Nou, niets is minder waar, ondanks de geringe lengte heeft de baan voor de gele tees een slope rating van 131 en voor de rode tees een slope rating van 128. Met andere woorden, een uitdagende en vooral technische baan waar goed course management belangrijk is om goed te scoren.
De baan heeft een, best wel, heuvelachtig park karakter met hier en daar weidse uitzichten op het achterland. Zoals gezegd is de baan niet lang, de langste par 5 (hole 18) is slechts 472 meter lang en de langste par 4 (hole 15) slechts 358 meter. Uiteraard wordt dat weer gecompenseerd met diverse flauwe tot scherpe doglegs om de spelers te dwingen goed na te denken. Verder hebben bijna alle holes uitdagende verhoogde greens die aan alle kanten aflopen in bunkers of (semi)rough waardoor alleen goed aangespeelde ballen op de green blijven liggen. Eenmaal op de green wordt je dan vervolgens geconfronteerd met soms meerdere niveaus als extra uitdaging bij het putten, het is dus zaak om de bal op hetzelfde niveau als de vlag te krijgen.
De greens houden goed en hoog aangespeelde ballen liggen snel stil, door de heuvelachtige omgeving zijn sommige lijnen echter niet eenvoudig te zien wat soms voor een verrassing kan zorgen. Voor golfers met watervrees is dit een uitstekende baan, alleen op de par 4 hole 3 is er aan de linkerzijde water, maar dan moet de bal wel echt heel erg verkeerd geraakt worden om daar terecht te komen. Longhitters kunnen op sommige korte downhill par 4 holes afsnijden om direct voor de green te gaan, maar dan moet je wel zeker weten dat je over de bomen komt.
De totale verzorging van de baan is prima voor elkaar, en de baan is zeker de moeite waard om meer dan één keer te spelen. Sterker nog, de tweede en derde keer wordt de baan steeds leuker omdat je dan langzaam begint door te krijgen hoe sommige holes het beste gespeeld kunnen worden. Lage handicappers met lengte kunnen op diverse holes risk rewarding spelen terwijl hogere handicappers met minder lengte misschien zelfs iets makkelijker rond komen zonder in de problemen te komen. De uitgebreide oefen faciliteiten tenslotte maken deze golf accommodatie bij uitstek geschikt om met een groep te bezoeken. Het hotel heeft drie sterren en is simpel en functioneel ingericht met prima kamers, restaurant, bar, fitnessruimte en een infinity buitenzwembad.

Vanuit het hotel is het ongeveer 10-15 minuten met de auto tot in het centrum van Montpellier met al zijn historische bouwwerken, gezellige straatjes en pleinen, een heerlijk uitstapje voor als er even niet gegolfd wordt!