Heerlijk nazomeren bij Souillac Golf & Country Club
Souillac Golf & Country Club ligt op ongeveer twintig minuten rijden van de luchthaven van Brive-Vallée de la Dordogne in de beboste heuvels van Souillac en maakt deel uit van een vakantie resort. Deze heuvelbaan heeft een par van 67 en meet voor de heren vanaf de gele tees slechts 4.203 meter en voor de dames vanaf de rode tees zelfs maar 3.525 meter. “Aha, een makkelijke baan waar het makkelijk scoren is” hoor ik u al zeggen. Maar niets is minder waar, om het toch uitdagend te maken, wordt het gebrek aan lengte ruimschoots gecompenseerd door smalle met hoge bomen omzoomde fairways en kleine uitdagende greens die om precisie en gevoel vragen.

Souillac Golf & Country Club is een heuvelbaan met forse hoogteverschillen op diverse holes die om goed course management vragen. Naar beneden is natuurlijk altijd leuk, maar het gaat hier om goed geplaatste slagen en niet om lengte. Te lang betekent dat je bal tussen de bomen verdwijnt terwijl je omhoog al snel twee tot drie stokken extra nodig hebt dan je normaal zou pakken. Het grappige is dat je na afloop van de ronde eigenlijk niet het idee hebt dat de baan niet zo lang is. Sterker nog, als je loopt is het zelfs maar goed dat de baan niet langer is, deze baan gaat echt in je benen zitten, een echte kuitenbijter. Voor wie niet goed ter been is zijn er gelukkig wel voldoende buggy’s beschikbaar.
Vanwege het heuvelachtige karakter van de baan is het op de hoger gelegen holes genieten van de prachtige uitzichten rondom, de rust en het gezang van de diverse vogels die hier hun habitat hebben. Deze baan moet je trouwens gewoon een paar keer spelen om de holes te leren kennen en te weten hoe je hem de volgende keer moet spelen. Als je de holes leert kennen word de baan ook steeds leuker en uitdagender om te spelen omdat je een aantal holes dan ook “risk rewarding” kan gaan spelen.
Zoals gezegd maakt Souillac Golf & Country Club deel uit van een resort en is door zijn ligging een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omgeving van de Dordogne vallei met al zijn heerlijkheden te ontdekken.