Op Madeira kan je nog golfen zonder in de file te staan.
Madeira is inmiddels vrijwel volledig hersteld van de overstromingen in februari 2010, hier en daar is men nog aan het werk met herstelwerkzaamheden, maar het leven heeft zijn normale gang weer genomen. De golfbanen zijn gespaard gebleven van de zware regenval en liggen er prachtig bij.

Palheiro Golf ligt er op het oog verlaten bij, hier en daar ziet men op diverse holes spelers lopen die zichtbaar genieten van de rust en de prachtige omgeving. Als altijd ligt de baan er prachtig verzorgd bij, mooie dichte fairways zoals de spreekwoordelijke tapijtjes waar de bal mooi bovenop ligt te wachten om weggeslagen te worden en greens die een uitdaging op zichzelf zijn, snel en moeilijk om te lezen. Moet je richting de zee putten dan zijn ze onvoorspelbaar snel terwijl ze van de zee af weer onverwacht langzaam kunnen zijn. Vanwege het heuvelachtige karakter van de baan en de wisselende horizonten wordt het oog en het gevoel ook snel bedrogen. Waar de green vlak lijkt blijkt hij vaak toch up- of down hill te zijn en waar de green schuin lijkt te liggen blijkt hij vaak vlak te zijn en geen breek te hebben.
Palheiro Golf is een baan die duidelijk met overleg gespeeld moet worden. Vanwege de diverse blinde slagen kan het ook geen kwaad de baan meerdere keren te spelen, wat geen bezwaar is omdat de greenfee van 68 Euro voor de hele dag geldt. Ben je van plan om meerdere keren op deze baan te spelen, meld dat dan gelijk de eerste keer, dan krijg je een leuke korting op de greenfee. Ook is het mogelijk om op Palheiro Estate voor een aantrekkelijk bedrag een appartement te huren.
Madeira is een ondergewaardeerde golfbestemming die zeer zeker de moeite waard is voor iedereen voor wie de hektiek van bijvoorbeeld de Algarve en Belek en omgeving te veel is. Op Madeira gaat het er vanwege de kleinere aantallen golfers relaxed en ontspannen aan toe op de golfbanen. Madeira is eigenlijk een verborgen schat voor de verwende reiziger die al overal is geweest en voor redelijke prijzen in alle rust wil genieten van luxe hotels, goede gastronomie, een mild klimaat, en mooie golfbanen.