Hoe harder je probeert, hoe korter je driveWe kennen het allemaal: Je speelt met betere spelers die een stuk verder slaan en probeert bij te blijven. Terwijl zij een aantal holes laten zien hoe ver ze slaan ga je zelf harder slaan om een paar meter verder te komen. Maar... hoe harder je slaat, hoe korter je afslag is.

Hoe komt dat nou?
De gemiddelde golfer speelt niet vaak genoeg om controle te krijgen over een hele snelle swing. Ze proberen zo hard om de bal hard te raken dat de club het snelst is op het verkeerde moment - bij het begin van de swing omlaag i.p.v. op het laagste punt. Vaak ook verliezen ze hun balans door de geforceerde swing. Als je meer afstand wil, don't kill it.

Probeer het volgende:
Maak eerst een aantal oefenslagen met verschillende krachtsinspanning. Een oefenslag met 50% van je snelste slag, dan 60%, dan 70%, etc. Je zal merken dat het 'swoosh' geluid dat je club maakt steeds later in je swing komt. En je wil in ieder geval niet dat je het hoort voordat je club bij de bal aankomt. Eigenlijk moet het hoorbaar zijn op ca. een meter na bal impact.

Een goede grip is ook uiterst belangrijk om meer meters te maken. Wees er zeker van dat je de club zo vasthoud dat je linkerduim (voor rechtshandigen) in de levenslijn van je rechterhand past. Je moet ook de druk voelen in de laatste drie vingers van je linkerhand en de middel twee vingers van je rechterhand. Op deze manier hou je controle, terwijl je je pols flexibel houd. Zodoende kan je de club met een zweepbeweging door de bal heenslaan.
En als je dit doet hoef niet 18 holes lang achter je medespelers aan te lopen.

Zorg ervoor dat je club de snelste beweging heeft na bal impact.

Verplaats je gewicht richting het doel om je lichaamsgewicht in de swing te krijgen. Een goede oefening om het gewicht naar voren te verplaatsen tijdens de swing is om tijdens de oefenswing goed te letten op je rechterknie. Deze moet draaien richting de bal en naar voren richting het doel tijdens de downswing.

Om de timing van je swing te oefenen, doe de oefening zonder club. Begin met het adresseren van de bal met je armen recht en je handpalmen samen. Swing je naar boven en weer naar beneden, om de downswing te oefenen. Als je rechterhand de linker bereikt, sla deze. Dit is het idee van een juiste 'release' door de impact.